Ontspanning is de belangrijkste drijfveer voor het uiten van creativiteit. Creatief bezig zijn is voor mij een leuke hobby, waarbij ik geniet van de dingen om me heen. Bezig zijn P5030020met mijn handen, los komen van mijn werk en even in een andere wereld terechtkomen. Als kind vond ik het al prettig om creatief bezig te zijn met allerlei materialen.
Tijdens mijn studie kwam de liefhebberij om bezig te zijn met mijn handen steeds weer terug. Ik heb de Nxx opleiding gevolgd, een nijverheidsakte gericht op verzorging, handenarbeid en tekenen voor het voortgezet onderwijs. Hier leerde ik met allerlei materialen te werken. Na mijn studie heb ik periodes gehad waarbij het accent dan weer op tekenen lag, dan weer op boetseren, handwerken, schilderen, of werken met speksteen.

Bij boetseren stonden in het begin modelstudies centraal; bij tekenen de onderwerpen zelf. Later ben ik met speksteen gaan werken, waarbij ik intuïtief te werk ga. Sinds een paar jaar schilder ik ook met acrylverf. De kleuren zijn feller dan bij aquarel en ik vind het leuk om te zien, wat die kleuren bij elkaar doen en hoe gauw ik tot mijn eigen favoriete kleurencombinaties kom. Ieder materiaal heeft zijn charmes en beperkingen. Als ik bezig ben, ontstaan er alweer volop ideeën voor een volgend werkstuk.

Mensen boeien me het meest en dat is ook te zien aan mijn werk..

Ik hoop dat u met plezier naar mijn werk kijkt.

Anny Baten-Jansen

Bewaren

Bewaren

schilderijen tekenen boetseren speksteen

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren